Velkommen til Mølgård Hestehotel

 

 

 

www.heste-hotel.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hestestalden

 

 

Stalden er indrettet i gårdens tidligere kostald med plads til 17 heste i enkeltbokse.

 

Stalden er ombygget indvendig og lever op til loven om hestehold og de anvisninger der er her om arealer pr. hest, loftshøjde og lys. Stalden er åbnet til kip og her beklædt med troldtektplader, som også giver et godt indeklima. Der er lavet ovenlysvinduer over staldgangene og vinduerne i stalden kan åbnes, både helt og kun lidt for at øge ventilationen.

 

Der er gode brede gangarealer og vaskeplads samt et velindrettet sadelrum, som kan benyttes.

I sadelrummet er der skabsplads, knager og sadelknægt tilhørende hver boks. Stævneskabe kan stå klar i et ubenyttet område af stalden.

 

Boksene er bygget med mure på to sider og en skillevæg, som kan åbnes. De fleste bokse kan ved hjælp af skillerummet slås sammen to og to, hvorved de kan rumme 2-4 mindre heste i løsdrift. Alle fronter kan ligeledes åbnes helt for at lette udmugning.

 

Alle fronter er med skydedøre med et vindue. Fronter, porte og skillerum er lavet med lærketræ. De største bokse er store nok til heste på 170 cm i stangmål.

 

 

  

Græsning og foder – økologi

 

 

Alle heste skal på fold hver dag, og på hestehotellet kommer de på græs.

 

Hvis din hest er på hotellet og du ikke kan ride den, vil den komme på græs eller i hallen afhængig af vejret. Hestene lukkes på græs i mindre grupper, som ikke blandes, da dette skaber unødvendig uro.

 

Al jorden omkring Mølgård dyrkes økologisk, og herunder også det græs hestene går på. Foderet på Mølgård Hestehotel er fortrinsvist økologisk dyrket på egne arealer. Hestene fodres med havre, halm og hø fra egne marker. Pt. benyttes St. Hippolyts naturmusli som tilskudsfoder. Der fodres 3 gange dagligt, og hestene får hø som grovfoder og det reguleres efter hvor meget hestene er på græs.

Mølgårds Hestehotel© 2010